Rijlessen volgen is echt hartstikke leuk. Sommige leerlingen kijken al heel lang uit naar de dag dat ze mogen autorijden.

 Ben jij ook zo enthousiast om te gaan lessen? Super, maar het is toch ook al handig om te weten wat je straks te wachten staat.

Lees de onderstaande info alvast even door en je bent goed voorbereid.

Hoe gaat het in de praktijk

De praktijklessen duren doorgaans 1,5u, maar er is ook een mogelijkheid om 1 of 2 uur te lessen. Dit wordt in onderling overleg besproken. Er wordt tegenwoordig wat betreft de rijvaardigheid wel veel meer eisen gesteld aan de toekomstige rijbewijs bezitter dan vroeger. De drukte in het verkeer is in de loop der jaren ook steeds meer toegenomen. We streven er naar om het veel te hoge aantal verkeersslachtoffers te verminderen en zijn er terecht meer eisen gesteld aan de rijopleiding. Denk bijvoorbeeld aan het meer zelfstandig rijden door middel van navigatie en het rijden d.m.v. opdrachten. Hoe gaat een leerling om met het verdelen van de aandacht? Dat zijn o.a. belangrijke redenen, waardoor de eisen in de loop der jaren flink zijn aangescherpt en is de rijopleiding tegenwoordig totaal niet meer te vergelijken met de eisen van jaren geleden. Gelukkig heeft het als doel om steeds meer veilige bestuurders de weg op te krijgen en zo min mogelijk verkeersslachtoffers.

Ook een extra pluspunt voor de ouders en dus heel waardevol om de weggezakte kennis van de theorie weer mee te krijgen tijdens de rijopleiding van je zoon of dochter. Hartstikke mooi toch?!

praktijkexamen CBR

Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets doen bij het CBR. Verstandig of niet! Zeker wel.

Een tussentijdse toets doen heeft veel voordelen. Je bent natuurlijk nog niet helemaal klaar voor het echte examen, maar fijn is wel dat je kennismaakt met het CBR. Vaak hebben leerlingen hun eigen ideeën over het examen en maken ze zich daar zorgen over. Ze zien allerlei scenario’s voorbijkomen en hebben dus niet echt een juist beeld van wat er van hun verwacht wordt bij het examen.

Het is dan zeker fijn om eerst al een idee te krijgen van hoe het bij het CBR gaat. Wat wordt er van je verwacht en waar kun je nog aan werken? Heel fijn om deze adviezen al mee te krijgen.

Doordat je deze ervaring al eens hebt meegemaakt en je nu dus precies weet wat jou te wachten staat bij het echte examen, weet je waar je nog aan kunt werken tijdens je rijlessen. Vaak heb je deze adviezen ook al gekregen tijdens je rijles, maar het is toch altijd fijn om een extra bevestiging te krijgen van het CBR zelf. Wat ook een fijn idee is dat je ook nog vrijstelling kunt krijgen voor je bijzondere verrichtingen. Super mooi als je dit als extraatje kan afronden bij je tussentijdse toets. Maar het meest waardevolle is voor jou hoe je reageert onder stressvolle situaties. Ook al ben je nog niet helemaal klaar voor het rijexamen op dat moment, je weet wel door deze ervaring wat je kunt verwachten en waar je nog aan kunt werken.

Hoe gaat de tussentijdse toets?