Veiligheidsprotocol rijles tijdens Corona:

Om de rijlessen zo veilig mogelijk te houden volgt Storm Opleidingen zoveel mogelijk het veiligheidsprotocol, welke is opgesteld door de branche organisaties. Dit protocol kan in de loop van de komende tijd weer wijzigen. Belangrijk punt is niet alleen onze eigen veiligheid, maar vooral verspreiding van het virus zoveel als mogelijk voorkomen. Hieronder volgen de belangrijkste maatregelen voor de rijschool en leerlingen:

 

* Het dragen van (niet-medische) mondkapjes is verplicht.

* Iedere leerling is al op de hoogte gesteld van de gezondheidsvoorwaarden waarop een rijles plaatsvindt. 

1. Ben jij of een van je samenwonende gezinsleden positief bevonden op Corona (Covid-19) in de afgelopen 14 dagen?

2. Ben jij of een van je samenwonende gezinsleden de afgelopen 24 uur verkouden geworden, last gehad van  benauwdheid, hoesten, niezen, keelpijn en/of koorts?

Mochten leerlingen ‘nee’ beantwoorden op bovenstaande vragen dan kan de rijles doorgaan, mits de rijinstructeur zelf heeft vastgesteld dat bij aanvang van rijles hier niet aan is voldaan. De rijles wordt dan volledig in rekening gebracht en er wordt uiteraard niet gelest. Uiterlijk 24 uur of langer van te voren kenbaar maken wordt niet in rekening gebracht.

Mocht er wel een vraag met ‘ ja’ beantwoord worden, dan kan de leerling de 2 weken na vaststelling niet lessen, tenzij eerder een negatieve coronatest kan worden overlegd. 

* CBR; Zij volgen ook het veiligheidsprotocol. Klik hier om deze veiligheidsmaatregelen bij het CBR te lezen. Tot nu toe betekent dit alleen examen of een tussentijdse toets doen zonder aanwezigheid van een instructeur. Ook tijdens het voor of eindgesprek. Er wordt gekeken naar een mogelijkheid om mee te luisteren voor de instructeur via telefoon of andere mogelijkheden.

* Een begeleider van een theoriekandidaat dient buiten het gebouw te blijven. Klik hier voor meer informatie theorie examen gedurende corona

* Een legitimatiebewijs moet vooraf van het examen in aanwezigheid van een examinator worden gereinigd en worden getoond.

* Start aanvragen en huidig verloop theorie en praktijkexamen doen bij het CBR. Klik hier voor meer informatie.